Bij een familiebedrijf spelen zakelijke en prive belangen door elkaar heen. Familiebedrijven hebben adviseurs nodig die met een helicopterview het bedrijf en de familie kunnen adviseren.

Als kantoor doen wij regelmatig trajecten om familiebedrijven stormvast te maken.

We maken dan de juridische structuur van het bedrijf stormvast. Dit wil zeggen dat we diverse regelingen treffen zodat het bedrijf ook in stormgetij stevig staat. Stormen kunnen bijvoorbeeld zijn, overlijden van een aandeelhouder of bestuurder, arbeidsongeschiktheid, onderlinge meningsverschillen tussen stakeholders, het terugtreden van belangrijke stakeholders etc.

Bij het stormvast maken van het familiebedrijf is vanzelfsprekend ook de prive situatie van alle stakeholders van belang. De prive situatie wordt onder de loep genomen en we zorgen ervoor dat alle documenten (huwelijkse voorwaarden, testamenten, levenstestamenten etc.) goed aansluiten op hetgeen is vastgelegd op bedrijfsniveau. Ook gaan we na wat de gevolgen voor de familie zijn op het moment dat bijvoorbeeld de kostwinner overlijdt.

Aan het einde van het traject streven we ernaar dat zowel het bedrijf als de familie een mogelijke storm kan weerstaan.

Neem contact met ons op

Enkele klanten aan het woord

notaris van der heiden

Een goed juridisch en fiscaal advies is voor Notariskantoor Van der Heiden belangrijker dan een akte passeren. Als Notariskantoor hechten wij aan verdieping. Wat is er op tegen om onze drive te vertalen in juridisch en fiscaal unieke oplossingen?

Onze gegevens
Volg ons

Routeplanner